Вівсянка та віскі: 100-річний чоловік з Шотландії поділився секретами довголіття

Джерело: Daily Record

Шотландець Роберт Бернс Гарроу, який торік відсвяткував 100-річний ювілей, розповів секрети довголіття.

Відповідаючи на питання однієї з медсестер, які за ним доглядали, чоловік сказав, що вівсянка та віскі і є секретом його довгого життя.

Зазначається, що, коли довгожителю виповнилося 100 років, він був оточений своїми близькими в Рутерглені.

Відомо, що в 18 років він пішов в армію і в 1941 році під час Другої світової війни служив в Африці, Італії та Греції.

У 1948 році Гарроу одружився. У шлюбі з Енні Кілпатрік у них народилося троє дочок – Ізабель, Енн і Дженіс. Дружина довгожителя померла в 2002 році у віці 78 років.

“Гольф був одним з головних захоплень мого батька, він добре грав у свої 70 років і довгий час був членом команди “Блербет”, членом якої він став у 1958 році. Хоча мама не грала, вона приєднувалася до тата на всіх світських заходах у клубі, що їм обом дуже подобалося”, – розповіла одна з його дочок Ізабель.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.