Ракети РФ під час атаки маневрували на Заході й до кордону з Польщею — Повітряні сили

Джерело: “Радіо Свобода”

Під час сьогоднішньої атаки ворожі ракети маневрували у західних регіонах України, включаючи напрямок до польського кордону.

За словами Юрія Ігната, речника Повітряних сил ЗСУ, ракети було запущено з Каспійського моря бомбардувальниками Ту-95, а також літаками Ту-22М3 з різних напрямків. Вони вирушали по балістичній траєкторії.

Ігнат пояснив, що російські ракети активно маневрували, наближаючись до польського кордону, а також рухалися у зворотному напрямку.

За його словами, ракети програмувалися напередодні удару для виконання певного маршруту, змінюючи курс у процесі польоту. Наприклад, ракети змінювали курс ліворуч-праворуч, надавали можливість для декількох змін напрямку.

Ракети встигли долетіти практично до району Самбору (Львівська область), що знаходиться недалеко від кордону з Польщею, а потім знову змінили напрямок у бік Львова, Тернопільської області та інших районів. Такі маневри фіксували в Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській областях.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.