На Івано-Франківщині натовп побив двох жінок і дитину: поліція розслідує інцидент

Джерело: поліція області

У вівторок, 6 лютого, в селі Космач Івано-Франківської області трапився конфлікт, внаслідок якого постраждали троє осіб, зокрема дитина. Поліція з’ясовує обставини інциденту.

За даними правоохоронців, вчора на лінію “102” надійшло повідомлення про конфлікт за участі місцевих мешканців в селі Космач. На місце негайно виїхали керівництво обласної, районної поліції та слідчо-оперативна група.

Поліціянти з’ясували, що жителі отримали неправдиву інформацію, яку розповсюдили у локальних групах у соціальній мережі. Близько сотні людей самовільно перекрили місцеву дорогу та не пропускали транспортні засоби. Між громадянами відбулись сутички, в яких постраждала неповнолітня та дві жінки. Їх доставили у місцеву лікарню.

“Правоохоронці провели з мешканцями роз’яснювальні бесіди та невдовзі люди розійшлись.
Поліція очікує на результати експертиз від медиків, після чого буде вирішене питання щодо надання правової кваліфікації події”, – йдеться в дописі.

Як розповіла одна з постраждалих, Іванна Ванджурак, вона їхала у відділення “Нової пошти” в Космачі. З нею в машині перебувала шестирічна донька.

“Я відкрила вікно, і вони зразу почали наїжджати на мене зі словами: “Хто ти така? Куди ти їдеш? Чого ти приїхала до нас в село?” Я їм пояснила, що їду з дитиною на “Нову пошту”, і що я місцева із сусіднього села. Вони з наїздом сказали, щоб я показала свій телефон, чи я їх там не знімала. Я зразу взяла в руки телефон і одній жіночці все показала, вона побачила, що там нічого немає, і сказала: “Ну, нехай їде”, – зазначила вона.

Жінка повідомила, що коли вона поверталася назад, її знову зупинив розлючений натовп.

“Я дивлюся, як всі ці люди просто йдуть на мою машину. Я встигла замкнути двері, і відкрила вікно, і декілька осіб почали мене знову питати, хто я така, що я точно не місцева, бо вони мене не знають, і що я „наводчиця воєнкома“! Що я приїхала до них в село здавати їх і здавати їхніх чоловіків”, – поділилася потерпіла.

Далі, за словами Ванджурак, натовп почав бити машину, намагатися витягнути її через вікно, виривати жінці волосся. А одна із розлючених жінок “запхала биту у вікно і дала в голову дитині”, в той час як інша тримала Іванну за волосся.

Фото: Ванджурак

“Потім, один із чоловіків закричав: “Всі сюди, це не та машина, яка нам потрібна була, ми попутали!!!” В той момент приїхала інша машина, і натовп переключився на неї”, – мовиться в дописі.

Жінка стверджує, що їй діагностували струс мозку, а дитині – перебій носа.

Фото: Ванджурак

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.