Кувейт відкрив свій ринок для експорту риби та рибних продуктів з України

Джерело: Держпродспоживслужба

Кувейт відкрив доступ до свого ринку для експорту риби та рибних продуктів з України.

Відтак, українські підприємці отримали змогу експортувати до держави Кувейт рибу та рибні продукти.

Як зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, це вже другий зовнішній ринок для українських експортерів, який МЗС та Держпродспоживслужба відкривають цього тижня.

Першим був китайський для виробників меду, нині катарський для виробників риби та рибних продуктів.

Очільник МЗС наголосив, що переговори з іноземними партнерами щодо спрощення виходу українських товарів на іноземні ринки тривають: “Це важлива частина нашої роботи та ширшої стратегії зі створення нових можливостей у світі для українського бізнесу”.

Своєю чергою голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук додав, що в пріоритеті – відкриття ринків країн Азії та Північної Америки.

Додамо, що наразі погоджено форми двосторонніх сертифікатів на експорт з України риби та рибних продуктів в такі країни: Європейський Союз, Азербайджан, Велика Британія,  Ізраїль, Ірак, Катар, Кувейт, Молдова, Саудівська Аравія, Сербія, Таджикистан, Туреччина, Туркменістан, Узбекистан.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.