У Швейцарії поліція застрелила чоловіка з сокирою, який взяв в заручники пасажирів

Джерело: BBC News

Поліція Швейцарії застрелила чоловіка, озброєного сокирою та ножем, який взяв у заручники 15 пасажирів у поїзді.

Чоловік, який, як повідомляється, був 32-річним шукачем притулку з Ірану, сів на місцевий потяг поблизу Івердона (Швейцарія). Він змусив машиніста зупинити потяг і приєднатися до пасажирів у вагоні.

Поліція, включаючи спецпідрозділ із Женеви, оточила поїзд і кілька годин намагалася поговорити з чоловіком, але безуспішно.

Пізно ввечері, коли вони помітили, що чоловік відходить від пасажирів, і вони штурмували потяг із застосуванням світло-шумових гранат.

Згідно з повідомленнями поліції, чоловік напав на поліціянтів, після чого вони застосували вогнепальну зброю, щоб захистити заручників і себе, та смертельно поранили чоловіка.

У поліції зазначають, що мотиви захоплення заручників невідомі. Один із пасажирів поїзда сказав, що злочинець виглядав “дуже напруженим”.

Усіх заручників звільнили неушкодженими.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.