Віцепрезидентка Бундестагу прибула в Україну

Джерело: BR2

До України на кілька днів з візитом прибула віцепрезидентка Бундестагу Катрін Герінг-Екардт. Вона заявила, що Євросоюз повинен дотриматися своїх обіцянок щодо постачання боєприпасів та крилатих ракет Taurus.

“Я подорожуватиму країною і Києвом, і мені дуже зрозуміло: настрій в країні більше не є добрим”, – сказала вона.

Вона додала, що суспільні настрої пов’язані з підтримкою та питанням, чи продовжать Штати підтримувати Україну.

Герінг-Екардт наголосила, що обіцяні боєприпаси ЄС, а також крилаті ракети Taurus мають бути доставлені, а фінансові питання для майбутніх закупівель боєприпасів – вирішені на рівні Європи.

“Тому, що це також стосується нашої безпеки. Я вважаю, що ми повинні зробити все, що в наших силах”, – підсумувала вона.

Що передувало

У січні Бундестаг не зміг прийняти резолюцію щодо постачання ракет Taurus в Україну, але спільний законопроєкт залишається в силі – голосування може відбутися до 22 лютого.

Також у Бундестазі висловлювали побоювання стосовно передачі Україні ракет Taurus – мовляв, у разі передачі ракет у Німеччині вони можуть “зникнути”, а Берлін наразі, за їхніми словами, не має можливості виробляти Taurus у майбутньому. Проте виробник Taurus спростував ці твердження, заявивши, що може швидко поповнити запаси.

Довідка. Taurus KEPD 350/150 є дозвуковою авіаційною оперативно-тактичною крилатою ракетою великої дальності, розробленою для ударів по високозахищених та поглиблених цілях з повітря по землі, без необхідності підходу ракетоносія до зони протиповітряної оборони ворога.

Основна модель KEPD-350 має бойову частину з тандемним бетонобійним зарядом масою 481 кг, приблизно 50 кг вибухової речовини. Загальна маса ракети з паливом становить 1360 кг, а без палива – 1080 кг. Максимальна дальність польоту становить не менше 500 км.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.