Шинейд О’Коннор посмертно номінували до Зали слави рок-н-ролу

Джерело: ВВС

П’ятнадцять виконавців, серед яких Шинейд О’Коннор, Оззі Озборн та Мерая Керрі, номінували до Зали слави рок-н-ролу.

Ірландська співачка О’Коннор померла в липні 2023 року, а популярність здобула у 1985 році з піснею Nothing Compares To U.

Серед 15 номінантів також є Мерайя Кері, Шер, Oasis, Sade, Lenny Kravitz, Kool & the Gang та Eric B. & Rakim.

За даними видання, Оззі Осборн вже входить до Зали слави рок-н-ролу за свою кар’єру в Black Sabbath, але ця номінація стосується його сольної творчості. У разі успіху цього року він стане 27-м багаторазовим номінантом і приєднається до групи артистів, серед яких – четвірка The Beatles, Стіві Нікс і Тіна Тернер.

Тоді як Oasis номіновано вперше, але малоймовірно, що Ліам і Ноель Галлахери відвідають церемонію і виступлять разом. Гурт розпався у 2009 році після низки суперечок.

Фіналістів оберуть 1000 фахових експертів та публічне голосування. Переможців оголосять у квітні. Церемонія відбудеться в Залі слави рок-н-ролу в Клівленді, штат Огайо.

Державний департамент США висловив стурбованість розширенням воєнної співпраці між Північною Кореєю та Росією, повідомив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

16 вересня Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вітає переговори про використання Україною ракет великої дальності для ударів по території Росії, однак, зауважив, що будь-яке рішення з цього питання повинні приймати окремі союзники.

Обороняючи Україну на фронті загинув 59-річний офіцер Сил спеціальних операцій, старший лейтенант ЗСУ, партієць “Євросолідарності” Андрій Гринюк. 

Окрім регулярних обстрілів та загострення ситуації на лінії фронту, в Україні нині вирує економічна війна. Росія продовжує вивозити крадене зерно з окупованих територій, поповнюючи власну казну.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 16 вересня. Загалом, від початку цієї доби відбулося 153 бойових зіткнення.