Peugeot додасть ChatGPT у голосовий помічник своїх авто

Джерело: Reuters

Французький автовиробник Peugeot має наміри використовувати ChatGPT для покращення голосового помічника у своїх автівках і мікроавтобусах.

“Ми запровадимо ChatGPT у всіх автомобілях, включно з новою моделлю е-3008, і невеликих комерційних автівках”, – анонсував Жером Мішерон, директор із планування продукту Peugeot.

За даними видання, автовиробник запустив пілотну версію сервісу штучного інтелекту ChatGPT, здатного підключатися до системи управління автомобілем і відповідати на велику кількість загальних запитань або тих, що пов’язані з навігацією. Нова функція була впроваджена до автомобілів компанії у Франції, Великій Британії, Німеччині, Італії та Іспанії.

Цього року французька компанія планує впроваджувати ChatGPT до голосового помічника своїх транспортних засобів на постійній основі.

Водночас в Peugeot заявили про запровадження нової восьмирічної гарантії на електричний кросовер е-3008, нині її термін – два роки. Таким чином автовиробник прагне заохотити більше водіїв переходити на електромобілі.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.