За пів року українські ударні дрони вразили понад 14 тисяч ворожих цілей

Джерело: Урядовий портал

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що за пів року українські ударні дрони вразили понад 14 тисяч російських цілей, серед яких – ворожа техніка, ППО, РЕБ та укріплення.

“Ударні дрони лише за пів року вразили понад 14 тисяч цілей: російську техніку, ППО, РЕБ та укріплення”, – повідомив очільник уряду.

Він також нагадав, що 6 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом доручив створити Сили безпілотних систем як окремий рід військ. У такий спосіб, за його словами, потенціал дронів у взаємодії з іншими родами військ буде використано максимально.

Денис Шмигаль наголосив, що держава здійснила справжню революцію в регулюванні створення безпілотників, а саме:

  • Ухвалили 20 законів та підзаконних актів, і завдяки цьому масштабували виробництво у 100 разів;
  • Прибрано бюрократію, є реальна конкуренція близько двохсот приватних компаній у сфері БпЛА;
  • 40 мільярдів гривень передбачено в цьогорічному державному бюджеті на закупівлю дронів. І це ще не межа.

Крім того, прем’єр-міністр зазначив, що новітні розробки вже змінюють хід війни: “Морські дрони паралізували ворожий флот на Чорному морі та гарантували безпеку водного логістичного коридору”.

З початку повномасштабного вторгнення лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко здійснив майже 130 поїздок на фронт, підтримуючи бригади та батальйони Сил оборони. Він підрахував, що загальна відстань його поїздок перевищила 200 тисяч кілометрів.

У Кривому Розі в результаті ракетного удару по районному управлінню поліції загинула жінка.

За словами джерел Bloomberg, військове постачання України в наступному році під загрозою, оскільки деякі союзники намагаються забезпечити фінансування, а інші ухиляються від його збільшення.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох областях України все ще потішить теплом, але…

Французькі ЗМІ повідомили, що в Катарі нібито досягли угоди з Україною та Росією про обмін тринадцятьма дітьми. Однак Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заперечив цю інформацію, зазначивши, що жодних угод про обмін дітьми не було і не може бути.