Міноборони розвиватиме реабілітацію поранених разом із громадськими організаціями

Джерело: Міноборони

Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова підписала меморандуми про співпрацю із п’ятьма громадськими організаціями, що працюють у сферах тактичної медицини і реабілітації поранених бійців.

Документи підписали з представниками:

  • Благодійного фонду “Суперлюди”;
  • Громадської організації “АВЦ ІНТ” та громадської спілки “Асоціація Операторів та Інструкторів з Першої Допомоги та Тактичної Медицини”;
  • Благодійного фонду “МОАС-Україна”;
  • Благодійного фонду “Здорові рішення для відкритого суспільства”.

Кожна з цих організацій допомагатиме Міністерству оборони розвивати конкретний напрямок роботи.

Благодійний фонд “Здорові рішення для відкритого суспільства” відтепер співпрацюватиме з Департаментом охорони здоров’я Міноборони задля формування державних політик у сфері охорони здоров’я військовослужбовців.

“Наш фонд сприятиме синхронізації військової та цивільної медицини з метою забезпечення найвищого рівня здоров’я бійців, а також поширення найкращих практик медичних рот та медичних пунктів підрозділів для оптимізації медичної допомоги”, – зазначила Вікторія Тимошевська, голова фонду “Здорові рішення”.

Домовленості з громадською спілкою “Асоціація Операторів та Інструкторів з Першої Допомоги та Тактичної Медицини” передбачають методичну допомогу у розвитку тактичної медицини на всіх рівнях – як для медичного персоналу, так і для решти військових. Сторони також домовилися про сприяння у розробці та впровадженні цифрових рішень у сфері медичного забезпечення військ і навчання військовослужбовців.

“Наша місія – побудова безпечного громадянського суспільства шляхом впровадження найсучасніших стандартів у сфері першої допомоги, тактичної та військової медицини, охорони здоров’я. Налаштовані на активну співпрацю з Міністерством оборони в цьому напрямі”, – наголосив голова правління спілки Леонід Федоровський.

Фонд “МОАС-Україна” в координації з Командуванням Медичних сил ЗСУ продовжить допомагати з медичною евакуацією важкопоранених.

Благодійний фонд “Суперлюди” допомагатиме розвивати напрям реабілітації поранених. Це, зокрема, передбачає створення разом з Міноборони нових центрів протезування та реабілітації у регіонах України та запровадження нових освітніх програм і технологій.

“Ми дуже вдячні нашим партнерам із громадського сектору за готовність допомогти та долучитися своїми ресурсами до реформ охорони здоров’я у війську. Кожен підписаний сьогодні документ спричинить якісні зміни та практичні кроки у найрізноманітніших сферах тактичної медицини та реабілітації. Водночас всі вони мають на меті єдину мету – зберегти здоров’я та життя наших воїнів”, – наголосила Наталія Калмикова.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.