Польські фермери у Вроцлаві підпалили шини і закидали яйцями офіс Єврокомісії

Джерело: Польське Радіо

Фермери у центрі Вроцлава, Польща, вийшли на протест проти вимог Єврокомісії, зібравши близько тисячі осіб на вулицях міста. Демонстранти пройшли вулицями міста перед офісом представництва ЄС.

Фото: tuwroclaw

За даними поліції, на вулицях перебувало близько тисячі осіб. Фермери протестували, проходячи тротуарами і без наміру блокувати дороги.

Маніфестація у Вроцлаві тривала до 16:00, що могло призвести до тимчасових заторів у центрі міста та змін маршрутів громадського транспорту.

Фото: tuwroclaw

За повідомленням Poland Daily 24, під час протестів у Вроцлаві сталися сутички з правоохоронними органами.

Понад 300 тракторів прибули на місце протесту. Протести закінчилися нападом на будівлю офісу Європейської комісії, де підпалили шини та закидали будівлю яйцями. Ці події призвели до розгону протесту та загострення ситуації у місті.

Серед головних вимог фермерів: скасування угоди Green Deal, припинення руху товарів на кордоні з Україною, заборона імпорту агропродовольчої продукції з України, скасування екосхем, запровадження довгострокових програм підтримки конкурентоспроможного сільського господарства, обмеження імпорту з третіх країн та коригування мінімальних цін на сільськогосподарську продукцію з урахуванням інфляції.

Фото: tuwroclaw

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.