Німеччина виділить Україні пакет військової допомоги на суму 1,1 млрд євро

Джерело: брифінг Шольца та Зеленського

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на спільній пресконференції з президентом Володимиром Зеленським заявив, що Німеччина планує виділити Україні новий пакет військової допомоги на суму 1,1 млрд євро.

“Сьогодні ми готуємо новий пакет допомоги обсягом 1,1 млрд євро. Йдеться про 36 броньованих гаубиць і колісних гаубиць із промислових запасів, 120 тисяч боєприпасів, дві системи ППО Skynex та ракети для IRIS-T”, – сказав Шольц. 

Він додав, що загалом Німеччина виділила чи прийняла зобов’язання на військову допомогу Україні на суму 28 млрд євро. 

Нагадаємо, що сьогодні, 16 лютого, президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Федеративної Республіки Німеччина.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.