Росія взяла Авдіївку «тоннами людського м’яса, з яким вони не рахуються», – Шевельов

Джерело: Антон Шевельов/Facebook

Військовий кореспондент Міноборони Антон Шевельов прокоментував ситуацію в Авдіївці та зазначив, що ворог не рахується з втратами.

“Напишу по гарячим слідам, поки відхід від Авдіївки не спогади, а реальність сьогоднішньої ночі. На годиннику 7 вечора, мені дають 3 хвилини на збори і ми вирушаємо на точку евакуації, до Авдіївки… за вікном квітами смерті розквітають вибухи кабів”, – розповідає Шевельов.

Фото: Антон Шевельов/Facebook

Він зазначив, що раніше також звуки вибухів КАБів, проте “ти цього не бачиш, тут же відкритий простір і все це відбувається на твоїх очах”. 

“Запам’ятайте, Авдіївка взята тоннами людського м’яса, з яким вони не рахуються  і тоннами кабів, це орда, справжня кровожерлива орда…  Цей день військового журналіста я не забуду ніколи, бліндажі, каби, гради, іпучі дрони, прострілюємі дороги, нестихаєма канонада вибухів, поранені, багато поранених..”, – зазначив Шевельов. 

Він наголосив, що оборона Авдіївки тривала 3460 днів.

Військовий кореспондент закликав цивільних “розкрити очі і подорослішати”.

“І поки ви в тилу сретесь і живете своє найліпше життя, ми втрачаємо країну, розкрийте очі, я вас дуже прошу, гуртуйтесь, дорослішайте, прижимайте свої особисті бажання якщо хочете жити в вільній Україні, спілкуватись на мові і мати можливість писати і говорити свої думки, бо жити в розбомблених містах в окупації вам дуже не сподобається, а ті хто знимав глумливі відео над працівниками ТЦК і розповідав яка у нас країна концтабір, в ватніке буде штурмувати укреп райони під російським прапором, і там вас ніхто питати не буде…” – наголосив Шевельов.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.