Суд зобов’язав Маска свідчити у справі щодо придбання Twitter

Джерело: Bloomberg

Федеральний суд Каліфорнії зобов’язав Ілона Маска повторно дати свідчення в межах розслідування Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США щодо потенційних порушень федерального законодавства під час купівлі ним компанії Twitter.

Зокрема суд постановив, що зібрані докази є важливими й суттєвими для розслідування SEC, а свідчення, які вимагаються від Маска, не є “надмірно обтяжливими”. Обом сторонам наказано зустрітися протягом одного тижня і вирішити питання про дату і місце для надання свідчень.

Як нагадали у виданні, Маск вже двічі давав свідчення перед SEC у липні 2022 року. Утім, агентство, отримавши відтоді “тисячі нових документів” від різних сторін, в тому числі від Маска, хоче запитати його про нову інформацію.

Примітно, що адвокат Маска погодився дати свідчення в SEC у вересні минулого року, але потім попросив перенести засідання на день, а пізніше відмовився з’явитися.

Відомо, що SEC шукає дані про придбання Маском акцій Twitter, а також про заяви, які він робив про свої інвестиції. У 2022 році SEC надіслала Маску листа з проханням надати інформацію про затримку з розкриттям його частки у Twitter, про яку він повідомив із запізненням на тиждень.

Своєю чергою, генеральний директор і співзасновник Tesla, чия купівля Twitter, тепер відомого як X, завершилася в жовтні 2022 року, заперечує причини для розслідування SEC, називаючи їх безпідставними та стверджуючи, що комісія шукає “нерелевантну інформацію”.

Маск також стверджує, що повістка до суду перевищує повноваження SEC, оскільки її видав співробітник SEC, призначений директором агентства з примусового виконання, а не офіцер, призначений президентом, судом або главою федерального департаменту.

Суд же заперечив це, заявивши, що повістка до суду санкційована Законом про біржі, який насамперед регулює операції з цінними паперами на вторинному ринку.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.