Вночі армія РФ здійснила 8 обстрілів Сумщини: двоє загиблих, розбір завалів триває

Джерело: Сумська ОВА

Сьогодні, 20 лютого, вночі та зранку армія РФ здійснила 8 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, внаслідок чого загиинули двоє людей.

Загалом зафіксовано 39 вибухів. Під ворожим обстрілом були Білопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Середино-Будська громади. 

Новослобідська громада: з території РФ здійснено обстріл з артилерії (7 вибухів) та авіаудар БпЛА. Внаслідок обстрілу спалахнула пожежа у житловому будинку. Пожежу локалізували та виявили тіла двох загиблих. Розбір завалів і пошукові роботи тривають.

Фото: Сумська ОВА

Білопільська громада: російські загарбники атакували з мінометів (6 вибухів), артилерії (6 вибухів). Також здійснено обстріл з БМП (6 вибухів). 

Середино-Будська громада: зафіксовано мінометний обстріл (2 вибухи). 

Великописарівська громада: росіяни атакували з артилерії (8 вибухів). 

Шалигинська громада: армія РФ скинула три міни на територію громади. 

  • В Україні триває 727-ма доба повномасштабного вторгнення РФ. За цей час українські захисники знищили вже більш як 404 тисячі російських військових.
  • Протягом минулої доби відбулося 81 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 87 авіаційних ударів, здійснив 137 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.