Німеччина легалізувала марихуану, проте ускладнила її придбання

Джерело: BBC News

Німецький парламент підтримав новий закон, який дозволяє рекреаційне вживання канабісу.

Відповідно до закону, особам старше 18 років у Німеччині буде дозволено вживати значну кількість канабісу, але нові правила ускладнять її придбання.

Куріння марихуани в громадських місцях стане легальним з 1 квітня. У громадських місцях дозволено мати до 25 г, а в приватних будинках – до 50 г.

За словами міністра охорони здоров’я Німеччини Карла Лаутербаха, який ініціює реформи, вживання наркотиків серед молоді роками стрімко зростає, попри закон. Він заявив, що хоче захистити курців від зараженого канабісу та скоротити потоки доходів для організованих злочинних груп.

“Кількість споживачів (наркотиків) у віці від 18 до 25 років подвоїлася за останні 10 років”, – сказав він.

Після голосування він зазначив, що закон “висушить чорний ринок” і виправить “невдалу політику щодо наркотиків”.

Проте придбати марихуану буде складно. Некомерційні членські клуби, які називаються “соціальними клубами канабісу”, будуть розвивати та розповсюджувати обмежену кількість наркотику.

Кожен клуб матиме верхню межу до 500 членів й членство буде доступне лише для жителів Німеччини.

Також буде дозволено вирощувати власну марихуану, до трьох рослин марихуани на домогосподарство.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.