Гендиректор ACI EUROPE наголосив на важливості відновлення аеропортів в Україні

Джерело: “Інтерфакс-Україна”

Генеральний директор Міжнародної ради аеропортів Європи (ACI EUROPE) Олів’є Янковець в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” наголосив, що без повноцінно функціональних аеропортів “ми не бачимо можливості відновлення України”.

“Зрештою коли ви подивитеся на все це, то зрозумієте: вочевидь аеропорти сьогодні і завтра відіграватимуть надзвичайно важливу роль. І це підводить мене до твердження, що ми не бачимо можливості відновлення України без повноцінно функціонуючих аеропортів”, – зазначив Янковець.

Він наголосив, що Україні потрібно зберігати аеропорти, які не постраждали від російських атак, в належному стані, а саме аеропорти в Києві та у Львові. 

За підрахунками ACI EUROPE, вартість підтримки експлуатаційної готовності аеропортів в Україні становить близько EUR52 млн на рік. Проте гендиректор наголошує, якщо не підтримувати аеропорти зараз, то потім їхнє відновлення буде значно дорожчим.

“Тому що, якщо не зробити цього зараз, потім потрібно буде більше коштів і часу, аби повернути їх до роботи. І я підкреслюю: кошти, які витрачаються зараз на підтримку аеропортів у працездатному стані, набагато менші за ті, які потрібно буде витрачати в майбутньому”, – сказав Олів’є Янковець. 

Він наголосив, що український уряд повинен захистити аеропорти, “тому що вони є стратегічними активами”.

  • Міжнародний аеропорт “Бориспіль”, найбільший аеропорт України, отримав сертифікат Primary Award від Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS), найбільшої професійної організації з управління закупівлями та постачанням у світі.
  • Київський аеропорт “Бориспіль” може повернути авіалайнери на польоти вже через місяць після закінчення війни в Україні. Однак, як розповів генеральний директор Олексій Дубревський, аеропорт вже готується до відновлення польотів.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.