Сирський й Умєров приїхали на передові командні пункти на фронті

Джерело: Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ

Головний командир Збройних сил України (ЗСУ) Олександр Сирський разом з міністром оборони Рустемом Умєровим відвідали передові командні пункти захисників на фронті.

“Заслухали командувачів угруповань військ щодо ситуації на ділянках відповідальності. Обстановка складна на багатьох напрямках, потребує постійного контролю. Ворог здійснює регулярні штурми позицій наших військ”, – пише Сирський.

За словами головного командира ЗСУ, разом із командувачами було детально проаналізовано ситуацію й обговорено подальші заходи. Вони включали потенціал маневреної й позиційної оборони, а також зміцнення окремих ділянок.

Фото: Головнокомандувач ЗСУ

Також Сирський підкреслив значення координації та оперативної взаємодії всіх гілок Збройних сил для збереження життя наших військовослужбовців.

“Поспілкувалися з командирами бригад та окремих батальйонів щодо стану справ на місцях. Проаналізували проблеми, які не мають системного характеру. Невідкладно ухвалив рішення задля покращення боєздатності, стійкості та управління. Попри складну ситуацію, наші воїни мужньо утримують рубежі й позиції. Ворог несе непоправні втрати”, – додав головнокомандувач ЗСУ.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.