Росія запустила в космос іранський супутник Pars 1

Джерело: Reuters

В четвер, 29 лютого, державні ЗМІ Ірану повідомили, що Росія запустила в космос іранський дослідницький супутник, який скануватиме рельєф Ірану з орбіти 500 км.

Віддалений дослідницький супутник Pars 1, запущений російською ракетою “Союз” з космодрому “Восточний”, важить 134 кг і оснащений трьома камерами.

“Наші нинішні вітчизняні стартові бази ще не мають можливості запроваджувати супутники під правильним нахилом для сонячно-синхронної орбіти, тому ми використовуємо російську стартову базу”, — заявив міністр інформації та зв’язку Ірану Ісса Зарепур державному телебаченню.

Росія також відправила на орбіту іранський супутник дистанційного зондування Хайям у 2022 році з казахстанського космодрому Байконур.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.