Роналду оштрафували за нібито непристойний жест у грі чемпіонату Саудівської Аравії

Джерело: Reuters

Комітет з питань дисципліни та етики Федерації футболу Саудівської Аравії (SAFF) повідомив, що футболіста Кріштіану Роналду дискваліфікували на один матч та оштрафували через те, що він зробив нібито непристойний жест після перемоги “Аль-Наср” над “Аль-Шабабом” з рахунком 3:2.

Після фінального свистка Роналду затиснув вухо, а потім кілька разів витягнув руку вперед перед областю тазу. 

Жест Роналду, здавалося, був спрямований на вболівальників суперника, які почали вигукувати ім’я його багаторічного футбольного суперника Ліонеля Мессі.

Комітет заявив, що португальській зірці доведеться заплатити штраф у розмірі 10 000 саудівських ріалів (2 666 доларів США) Федерації футболу Саудівської Аравії та 20 000 ріалів (5 332 доларів США) “Аль-Шабабу” для покриття витрат на подання скарги.

У комітеті заявили, що рішення оскарженню не підлягає.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.

3 липня уряд Литви схвалив пропозицію Міністерства національної оборони про вихід з Конвенції, що забороняє використання касетних боєприпасів. Документ розгляне литовський Сейм.

Засновник ГО “Експертний корпус”, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті, а нині командир роти 206 батальйону 241-ї бригади ТрО Роман Кулик закликав командування об’єктивно оцінити можливості війська та дослухатися до військових. Військовослужбовець повідомив про втрати у своїй роті через надскладні, як він наголосив, “фантастичні” задачі.

Станом на сьогодні українські міста будують не більше 20% від заявленого президентом Володимиром Зеленським 1 ГВт маневрових потужностей “до зими”.