На Авдіївському напрямку росіяни збільшують інтенсивність артилерійських обстрілів

Джерело: Олександр Тарнавський у Telegram

На Авдіївському напрямку росіяни збільшують інтенсивність артилерійських обстрілів та нарощують чисельність штурмових груп – аж до батальйонно-тактичної групи.

Зокрема, на цьому напрямку росіяни мають значну перевагу в боєприпасах, також ворог кидає в дію нові резерви, й відтак має деякі локальні успіхи.

При цьому оперативна обстановка є динамічною. Сили оборони України продовжують ведення оборонної операції, подекуди відновлюють втрачені позиції, виставляють додаткові позиції відділень, вогневі позиції, спостережні пункти.

За минулу добу на Авдіївському напрямку українські захисники й захисниці відбили 25 атак ворога, на Новопавлівському напрямку – 30, на Оріхівському напрямку – одну атаку.

Загалом за минулу добу в операційній зоні ОСУВ “Таврія” росіяни завдали 36 авіаударів, вчинили 56 бойових зіткнень, 1 074 обстріли та 118 ударів дронами-камікадзе.

Загальні втрати ворога у живій силі, вбитими і пораненими, склали 319 осіб, в озброєнні та військовій техніці – 5 танків, 13 бойових бронемашин, 2 артсистеми, 11 автомобілів, 2 засоби ППО, 3 одиниці спецтехніки.

Крім того, нейтралізовано або знищено 278 БпЛА різних типів. Серед іншого, уражено ворожий бліндаж.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…