У Росії поскаржились, що посли країн-членів ЄС відмовились від зустрічі з Лавровим

Джерело: Reuters

Посли країн Євросоюзу у Росії відмовились від зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, чим викликали обурення у російському міністерстві.

4 березня Лавров повідомив, що посли країн ЄС відмовились від зустрічі з ним, аби обговорити вибори президента РФ, які пройдуть вже 15-17 березня.

Сам Лавров цю відмову ніяк не прокоментував.

Водночас на це звернув увагу російський пропагандист Володимир Соловйов, який в етері свого шоу закликав прокоментувати ситуацію речницю МЗС РФ Марію Захарову.

Соловйов запитав у Захарової, чи розуміють посли ЄС свою функцію.

“Дійсно у всіх виникає питання: що вони роблять і навіщо, як вони трактують свою поведінку на території нашої країни, якщо вони не виконують свою найважливішу функцію?” – відповіла Захарова.

Пропагандист, своєю чергою, нагадав, що посли ЄС були присутні на похороні російського опозиціонера Олексія Навального 1 березня.

На це Захарова заявила, що така поведінка послів ЄС свідчить про те, що вони “втручаються у справи Росії та влаштовують перфоменси, а не виконують свою дипломатичну роботу”.

  • В аеропорту Ріо-де-Жанейро борту глави МЗС РФ Сергія Лаврова відмовили у заправці. Оператор аеропортового обслуговування Vibra Energia побоюється, що постраждає від санкцій США.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.