Ранковий вибух в Одесі був неподалік Зеленського і прем’єра Греції: у місті є загиблі

Джерело: “Суспільне

6 березня російська армія здійснила напад на Одесу, що призвело до загибелі та поранення людей. Як розповів президент України Володимир Зеленський під час свого візиту, він тоді перебував у порті разом з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом.

“Ми бачили сьогодні цей удар. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно, куди бити. Я знаю, що сьогодні були жертви, всіх деталей не знаю ще, але знаю, що є загиблі, є поранені”, ‒ сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що російській армії ‒ без різниці, кого вони атакують – військових чи мирних жителів. Для захисту України від таких нападів необхідна ефективна система протиповітряної оборони.

“Це військові, цивільні, міжнародні гості ‒ цим людям все одно. Вони або з глузду з’їхали, або повністю не контролюють, що їхня терористична армія діє. Це говорить про те, що нам передусім треба захищатися. Найкраще, це система протиповітряної оборони”, ‒ додав президент.

За словами грецького прем’єра, вибухи сталися неподалік від них.

“Президент Зеленський і його штаб нам показував і пояснював значення порту, і те, що робиться, щоб відновити і посилити шлях морський український, і якої шкоди зазнав під час атак. Уже в самому кінці ми почули звук сирен і вибухи, які були дуже близько від нас. Ми не встигли піти в захищене місце, це дуже вражаючий досвід”, ‒ сказав Кіріакос Міцотакіс.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.