Близько 30 млн тонн вантажів вже пройшло спеціальним коридором Чорним морем

Джерело: Мінінфраструктури

Близько 30 мільйонів тонн вантажів вже пройшло спеціальним коридором Чорним морем, який Україна відкрила сім місяців тому самостійно, виключно за сприяння Об’єднаних Сил оборони.

За словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, в грудні – лютому суттєво зріс обсяг товарів,  відвантажених у портах Великої Одеси.

Українська продукція нині експортується щонайменше у 38 країн світу.

“Про захист і розвиток, попри постійні атаки, сьогодні говорили на високому рівні – під час візиту до Одеського морського торговельного порту президента України Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. У щоденному режимі формуються каравани на вхід та вихід. Йдеться про кілька десятків суден з портів Великої Одеси. Також можемо говорити про суттєве збільшення вантажообігу у портах Дунайського кластера. За останній місяць там перевалили близько 2 мільйонів тонн вантажів різної номенклатури”, – зазначив Олександр Кубраков.

Також він наголосив, що ворог сьогодні не може зупинити наш експорт і тому намагається знищити портову інфраструктуру. Цифри говорять самі за себе – з липня 2023 року ворог застосував понад 880 дронів-камікадзе та понад 170 ракет.

“На жаль, маємо не тільки пошкодження майна, російський терор вбиває цивільних. Одеса потребує захисту, Одеса потребує більше систем протиповітряної оборони. Попри війну, наша країна залишається одним із найбільших світових експортерів агропродукції і гарантом світової продовольчої безпеки. Захист українських портів дорівнює захисту мільйонів людей від голоду”, – резюмував очільник Мінінфраструктури.

Служба безпеки затримала двох шпигунів ФСБ РФ, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини й коригували російські удари по військовій інфраструктурі Сил оборони.

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.

Італійська оборонна група Leonardo і німецький концерн Rheinmetall домовилися створити спільне підприємство для виробництва танків та інших систем наземної оборони.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.