Швеція сьогодні офіційно приєднається до Альянсу НАТО

Джерело: пресслужбу Білого дому та The Local

7 березня офіційно НАТО розшириться до 32 країн-членів – до блоку вступає Швеція.

“7 березня 2024 року Швеція офіційно вступає до Альянсу НАТО, ставши 32-м союзником”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що приєднання Швеції до НАТО зробить США і їхніх союзників ще безпечнішими.

За повідомленням шведського видання The Local, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто прибув до США, щоб передати Швеції ратифікаційні документи своєї країни. Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон та міністр закордонних справ Тобіас Біллстрем також перебувають у Вашингтоні, прибувши туди напередодні.

Зустріч Блінкена і Крістерссона за розкладом, опублікованим Держдепартаментом США, призначена на 18:15 за київським часом. Ймовірно, під час цієї зустрічі будуть представлені документи про вступ Швеції до НАТО, офіційно підтверджуючи приєднання країни до альянсу.

Церемонію підняття шведського прапора в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі заплановано на понеділок, 11 березня.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.