«Гарячим» напрямком у зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» стає Оріхівський — речник

Джерело: Дмитро Лиховій в етері телемарафону

Речник ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій заявив про нову “гарячу” ділянку на Таврійському напрямку фронту. Росіяни активізувалися на Оріхівському напрямку і намагаються зрізати Роботинський виступ.

Наразі війська РФ чинять повторну спробу наступу.

Гарячим напрямком в нашій зоні відповідальності стає Оріхівський. Там ворог намагається зрізати Роботинський виступ. Якщо у минулі дні і тижні там інколи не було штурмових дій противника, інколи було 1-3, максимум 5, то за минулу добу тут зафіксовано 16 атак в районах західніше Вербового та Роботиного, — розповів він.

Речник пояснив, що зараз ворог розвиває активність, схожу до тієї, яку він проводив у середині лютого і був зупинений.

Зауважимо, станом на 7 березня на Оріхівському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Водночас артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Малинівка, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, П’ятихатки Запорізької області.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.