У віці 68 років помер творець манги «Dragon Ball» Акіра Торіяма

Джерело: офіційний аккаунт Dragon Ball на платформі X

1 березня у 68-річному віці помер Акіра Торіяма – автор манги “Dragon Ball” (Перлина дракона).

В офіційному повідомленні зазначається, що причиною смерті Торіями стала гостра субдуральна гематома – крововилив, розташований між твердою і павутинною мозковими оболонами, внаслідок якого виникає загальна або місцева компресія головного мозку.

У повідомленні також мовиться про, що Торіяма з великим ентузіазмом працював над кількома проєктами.

“Проте він залишив цьому світу численну кількість манг та витворів мистецтва. Завдяки підтримці багатьох людей у всьому світі він міг продовжувати свою творчу діяльність понад 45 років. Ми сподіваємось, що унікальний світ творчості Акіри Торіями любитимуть ще довгі роки”, – мовиться у повідомленні.

Також повідомляється, що Торіяму вже поховали. На похороні були присутні лише його рідні.

“Слідуючи його побажанням спокою, ми з повагою повідомляємо, що не приймаємо квіти, подарунки, співчуття, підношення тощо. Також просимо утриматись від інтерв’ю з його родиною”, – зазначається у повідомленні.

ДОВІДКА: Dragon Ball — манга, створена Акірою Торіямою. Вона по главах виходила в японському журналі Shonen Jump з 1984 по 1995 роки, і була видана компанією Shueisha в 42-х томах. В Україні поки не ліцензована.

Крім трьох аніме-серіалів, за мангою були зняті сімнадцять анімаційних фільмів, зроблено велику кількість відеоігор і колекційна карткова гра.

У 2002 році компанія 20th Century Fox почала виробництво повнометражного фільму “Dragonball Evolution”, вихід якого відбувся у квітні 2009 року. Існує також китайський фільм 1989 року “Dragon Ball: The Magic Begins”.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.