До коаліції дронів для України приєдналась Канада

Джерело: міноборони Канади

Канада стала 10 державою, яка приєдналась до коаліції дронів для України.

Про приєднання повідомив очільник канадського міноборони Білл Блер під час зустрічі зі своїм латвійським колегою Андрісом Спрудсом.

У повідомленні міноборони зазначається, що Канада приєднається до коаліції спроможностей з розбудови дронів Контактної групи з питань оборони України, яку спільно очолює Латвія та Велика Британія і як член цієї коаліції спроможностей продовжуватиме шукати шляхи збільшення можливостей України в галузі безпілотників.

У міністерстві також нагадали, що Канада вже зробила значний внесок у наданні дронової допомоги Україні, передавши понад сотню камер для дронів.

“На додаток до цього, міністр Блер оголосив минулого місяця про додаткове надання понад 800 дронів від компанії Teledyne FLIR”, – мовиться у заяві.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Американська акторка Енн Гетевей підтвердила, що триває розробка фільму “Щоденники принцеси 3”, перша частина якого вийшла 23 роки тому.

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.