Справи Майдану: судитимуть екскерівника міліції за розгін учасників протесту в Черкасах

Джерело: Офіс генпрокурора

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно ексначальника УМВС України в Черкаській області за розгін учасників мирних акцій протесту в Черкасах.

Йому інкриміновано перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, а також незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів і мітингів (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України).

Розслідуванням встановлено, що експравоохоронець перевищивши владу, надавав незаконні вказівки підлеглим співробітникам підрозділів міліції ППС, Грифон та Беркут. Виконуючи ці вказівки, вони застосовували насильство до активістів акції протесту 20 лютого 2014 року в м. Черкаси.

Внаслідок їх незаконних дій постраждало 13 громадян, їм заподіяно тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Також було пошкоджено чотири їхні автомобілі.

За наявною інформацією, обвинувачений наразі обіймає псевдопосаду у “правоохоронному органі”, створеному на окупованій території Херсонської області.

У зв’язку з переховуванням особи від слідства, досудове розслідування здійснювалося слідчими ДБР за спеціальною процедурою in absentia.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.