На Одещині райдержадміністрація зобов’язує надавати звіти про проведення хвилини мовчання

Джерело: “Дзеркало тижня”

У мережі з’явився документ, де Подільська райдержадміністрація (Одеська область) змушує надавати фотозвіти про виконання щоденних хвилин загальнонаціонального мовчання. Відповідні звіти мають надсилати сільські, селищні і міські голови.

До видання лист с фотографією документа надіслав військовий, але його ім’я не розкривали з огляду на анонімність. За його словами, він отримав документ від давнього знайомого, який працює на одному з підприємств Подільської громади.

Звіти про виконання хвилини мовчання мають надавати підприємства, установи, організації та заклади підпорядковані територіальним громадам. Зазначено, що фотозвіти треба надсилати щоп’ятниці до 15:00 на електрону пошту.

Фото: “Дзеркало тижня”

Знизу на фотографії видно, що документ було видано 7 березня 2024 року. Його підписано головою районної державної адміністрації Михайлом Лазаренком. Він очолює посаду з серпня 2020 року.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко відвідав східний напрямок фронту, де передав Збройним Силам України чергову партію FPV-дронів і техніки. Політик наголосив на важливості забезпечення армії необхідними засобами для реалізації Плану перемоги.

У мережі Інтернет виявили фейковий сайт, який копіював оболонку та структуру офіційного вебсайту Державної прикордонної служби України.