На Таврійському напрямку проводять ротацію військовослужбовців – речник

Джерело: Дмитро Лиховій в етері телемарафону

11 березня речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій повідомив, що на Таврійському напрямку триває ротація Сил оборони.

Лиховій запевнив, що нині бригади, котрі тривалий час перебували на першій лінії, беручи участь у найскладніших операціях, мають змогу виходити на відновлення одна за одною.

Він пояснив, що виведення бригад на ротацію відбувається настільки, наскільки дозволяє оперативна ситуація.

Однак, ситуація подекуди дозволяє, і це позитивний момент, — заявив Лиховій.

Зауважується, що на операційну зону ОСУВ “Таврія” випадає близько двох третин атак російської армії.

Раніше Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський повідомив, що в операційній зоні ОСУВ “Таврія” ситуація залишається складною, проте контрольованою. Українські війська продовжують нищити російських загарбників. Виконують вогневі завдання артилерія, авіація, ударні безпілотні авіакомплекси.

Зауважимо, триває сімсот сорок сьома доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти нашої держави. Оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулося 54 бойових зіткнення.

Попри значні втрати, РФ не відмовляється від планів щодо повної окупації України, ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як військових, так і цивільних об’єктів. Ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

  • В Україні триває 747-ма доба повномасштабного вторгнення РФ. За цей час, станом на 10 березня, українські захисники вбили та поранили понад 424 тисячі російських армійців.
  • Президент Франції Емманюель Макрон повідомив, за якої умови відправить французьких військових до України.
  • Російські війська знизили темп своїх наступальних дій біля Роботиного через удари українських безпілотників.
  • 11 березня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Окрім ситуації на полі бою та забезпечення ЗСУ боєприпасами, обговорили зведення нових оборонних рубежів.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…