У Литві скоїли напад на помічника Навального

Джерело: Reuters

12 березня у Литві з молотком напали на Леоніда Волкова – соратника померлого російського опозиціонера Олексія Навального.

Про напад на Волкова повідомила колишня речниця Навального Кіра Ярмиш.

“Тільки що на Волкова напали біля його будинку. Хтось розбив вікно автомобіля та бризнув йому в очі сльозогінним газом, після чого зловмисник почав бити Леоніда молотком”, – написала Ярмиш.

На інцидент зреагував міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс, який назвав напад “шокуючим”.

“Винуватцям доведеться відповісти за свій злочин”, – написав він на платформі X.

Поліція Литви повідомила, що веде розслідування.

Зокрема правоохоронці обгородили сосновий ліс біля будинку Волкова на північній околиці Вільнюса, а пізно ввечері 12 березня було помічено, як офіцери з собаками та ліхтариками обшукували його.

Значна частина політичної групи Навального, Фонд боротьби з корупцією, до якої входить Волков, після втечі з Росії проживає в члені ЄС і НАТО Литві.

Самого Волкова після нападу госпіталізували, проте згодом відпустили додому. У нього зламана рука.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.