На лівобережжі Херсонщини оборонці знищили чотири спостережних пункти росіян

Джерело: ОК “Південь”

Станом на 13 березня Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, знищуючи особовий склад російської армії та техніку противника.

Зокрема протягом доби отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:

  • 41 росіянина;
  • 1 гармату;
  • 10 одиниць автомобільної техніки;
  • 5 човнів.

Окрім того, українські захисники знищили чотири спостережних пункти росіян.

В Україні триває 749-та доба повномасштабного вторгнення РФ. За цей час, станом на 12 березня, українські захисники вбили та поранили понад 426 тисяч російських військовослужбовців.

У Генштабі додали, що у зв’язку з постійним надходженням уточнених розвідувальних даних, виникла потреба коригування деяких позицій загальних втрат противника. Зокрема уточнено дані щодо кількості збитих БпЛА та крилатих ракет, у порівнянні з даними за 12 березня.

  • Країни Євросоюзу погодили умови виділення 5 млрд євро до Європейського фонду миру, з якого мають фінансуватись закупівлі озброєнь для України, оскільки США вдалося зібрати ще 300 мільйонів доларів на боєприпаси та артилерію для ЗСУ.
  • Протягом минулої доби відбулося 91 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 10 ракетних та 84 авіаційних удари, здійснив 123 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
  • Країни Євросоюзу погодили умови виділення 5 млрд євро до Європейського фонду миру, з якого мають фінансуватись закупівлі озброєнь для України, оскільки США вдалося зібрати ще 300 мільйонів доларів на боєприпаси та артилерію для ЗСУ.
  • Міністр закордонних справ Радослав Сікорський заявив, що Польща приєдналася до очолюваної Чехією ініціативи для закупівлі 800 тис. артилерійських боєприпасів для України зі “значним” фінансовим внеском.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.