В Індії розпочали будівництво заводів, де вироблятимуть чипи

Джерело: Hindustan Times

Уряд Індії розпочав великий проєкт, вартість якого оцінюється приблизно в 15 мільярдів доларів. Він полягає у будівництві трьох заводів для виробництва напівпровідникових інтегральних мікросхем, оголосив прем’єр-міністр Нарендра Моді під час онлайн-церемонії закладання фундаменту нових підприємств.

Моді виступив зі звітом про плани щодо прискорення виробництва індійських напівпровідників. За його словами, Індія незабаром стане глобальним лідером у цьому високотехнологічному секторі.

Основним підрядником проєкту буде Tata Group, одна з найбільших промислових груп Індії, яка охоплює компанії у галузі зв’язку та інформаційних технологій, машинобудування, виробництва матеріалів, послуг, енергетики, споживчих товарів і хімічних речовин.

Планується, що Tata Group разом з великим тайванським виробником чипів побудує фабрику з виробництва мікросхем у західному штаті Гуджарат, яка стане першим підприємством такого роду в країні. Інша компанія з цієї ж промислової групи у північно-східному штаті Ассам побудує завод зі складання та випробування напівпровідників.

Індійський виробник електрообладнання CG Power and Industrial Solutions Limited разом з японською Renesas Electronics побудує ще один завод для складання і випробування чипів у штаті Гуджарат.

За оцінками уряду Індії, загальні інвестиції в ці три проєкти перевищать 1,25 трлн рупій або приблизно 15 млрд доларів. Щодо запланованих термінів завершення будівництва і початку роботи нових заводів поки немає інформації.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.