Армія РФ атакувала радіотехнічні об’єкти Сумщини: пошкоджено передавачі телерадіомовлення

Джерело: Сумська ОВА

Ворог завдав ракетно-авіаційних ударів по радіотехнічним об’єктам Сумської області, через що частина території області тимчасово не може приймати український телевізійний і радіосигнал.

Внаслідок російської атаки тимчасово виведені з ладу передавачі телерадіомовлення у Сумах, Шостці, Білопіллі і Тростянці. 

”Ворог веде інформаційну боротьбу, знищуючи українське мовлення. Ми не дозволимо в ній перемогти. Наразі аналізуються наслідки і вже формуються плани по відновленню. Не піддавайтесь паніці і інформаційним провокаціям. Переходьте на альтернативні засоби комунікації, довіряйте тільки перевіреним джерелам інформації”, – наголосив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх.

Через російську агресію також можливі перебої з мобільним зв’язком.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.