В Україні збільшуватимуть локалізацію власного виробництва, зокрема в оборонній галузі

Джерело: Мінекономіки

Міністерка економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з віцепрезидентом Інституту миру США Вільямом Тейлором заявила, що в Україні збільшуватимуть локалізацію власного виробництва, зокрема в оборонній галузі.

За її словами, збільшення локалізації виробництва оборонної продукції стане рушієм зростання української економіки.

Очільниця Мінекономіки зазначила, що Україна має декілька важливих задач для стимулювання розвитку економіки:

“По-перше, покриття дефіциту бюджету, по-друге, залучення інвестицій в український бізнес. Цього балансу можна досягти за рахунок локалізації усього виробництва в Україні. Водночас уряд сфокусований на локалізації виробництва оборонної промисловості. Нещодавно ми вже розпочали виробництво важких машин для розмінування і продовжимо виробляти все, чого потребує наша армія. Для підсилення процесу локалізації уряд впроваджує національну програму “Зроблено в Україні”, покликану підтримувати українського виробника”.

Міністерка пояснила, що докладаються зусилля для стимулювання інвестицій у приватний сектор, зокрема, через програми страхування, які Україна запроваджує разом з міжнародними партнерами – ЄБРР, ЄІБ, IFC, експортно-кредитними агентствами різних країн.

За її словами, збільшуючи об’єми локального виробництва, уряд орієнтується не лише на внутрішнє споживання, але і на диверсифікацію експорту, тож пряме фінансування та гарантії підтримки експорту забезпечать Україні економічний розвиток у короткий строк.

Очільниця Мінекономіки наголосила, що Україні потрібна експертна підтримка та координація американських колег в урядових ініціативах, зокрема, у проєктах з підтримки малого і середнього підприємництва, міжнародної допомоги тощо.

Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа розповів про плани російських військ стосовно Одещини на початку повномасштабної війни. Ворог мав намір захопити регіон у кільце і зайти в Одесу з півночі, після чого планувалася висадка морського десанту.

Японія спільно з Камбоджею проводитимуть роботи з розмінування української території, заявила глава МЗС Японії Йоко Камікава під час візиту до Пномпеня.

6 липня командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, у межах винятку, повідомив, що російські війська під час удару по аеродрому в Дніпропетровській області та атаки по Одещині, насправді знищили макети техніки.

Згідно з результатами опитування Bloomberg News/Morning Consult, чинний президент США Джо Байден відстає від свого конкурента Дональда Трампа лише на 2% у ключових штатах.

6 липня президент Володимир Зеленський анонсував розробку нової стратегії України на морі. Найближчим часом документ має затвердити РНБО.