НАТО: Втрати російської армії в Україні становлять 350 тисяч осіб вбитими та пораненими

Джерело: пресконференція Єнса Столтенберга

14 березня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що згідно з оцінками західної розвідки втрати росіян з початку повномасштабного вторгнення перевищила позначку 350 тисяч вбитими та пораненими.

Столтенберг наголосив, що РФ сплачує високу ціну за “незначні територіальні завоювання”.

Окрім особового складу російські війська також вже втратили значну частину російського Чорноморського флоту. Також українські оборонці продовжують збивати дорогі російські літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління.

Зауважимо, в Україні триває 750-та доба повномасштабного російського вторгнення. За даними Генштабу, за цей час, станом на 13 березня, українські захисники ліквідували понад 427 тисяч військових РФ.

У листопаді 2023 року Захід оцінив втрати росіян у війні проти України у 300 тис. – 400 тис. убитими та пораненими. На той час під час боїв під Авдіївкою росіяни втрачали від 500 до 1000 осіб на день згідно з даними західних офіційних осіб.

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.

Італійська оборонна група Leonardo і німецький концерн Rheinmetall домовилися створити спільне підприємство для виробництва танків та інших систем наземної оборони.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.

Засновник ГО “Експертний корпус”, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті, а нині командир роти 206 батальйону 241-ї бригади ТрО Роман Кулик закликав командування об’єктивно оцінити можливості війська та дослухатися до військових. Військовослужбовець повідомив про втрати у своїй роті через надскладні, як він наголосив, “фантастичні” задачі.