У Росії тривають вибори президента: проголосувало вже понад 20% виборців

Джерело: російське пропагандистське видання РИА Новости

У Росії розпочались вибори президента. Голосування триватиме три дні – з 15 по 17 березня.

Попри те, що сьогодні – лише перший день голосування, станом на 15:32 (за московським часом) явка становить 20,23%. Голосувати на виборах можна як онлайн, так і на дільницях.

За крісло глави держави боротимуться четверо кандидатів: чинний президент Володимир Путін, Леонід Слуцький від партії ЛДПР, Микола Харитонов із Комуністичної партії РФ та Владислав Даванков з партії “Новые люди”.

Попри наявність 4-х кандидатів, перемога, наймовірніше, дістанеться саме Путіну, який балотується на свій 5-тий термін.

Водночас варто зауважити, що голосування не проходить без інцидентів.

Зокрема вранці повідомлялось, що виборчі дільниці у Бєлгороді будуть закритими через обстріли міста, однак згодом влада регіону спростувала цю інформацію.

На одній із дільниць Москви жінка вилила в урну для бюлетенів забарвлюючу рідину. Проти неї вже відкрили кримінальну справу за фактом перешкоджання виборчому процесу.

У Челябінській області РФ на одній із дільниць намагались підірвати петарду: підозрюваного затримали.

Рідину зеленого кольору виплеснули в урни на двох дільницях у Воронезькій області. Такий же інцидент трапився у Карачаєво-Черкесії: щодо жінки, яка зіпсувала бюлетені, відкрито кримінальну справу.

Зеленку в урну з бюлетенями також вилили в Азовському районі Ростовської області.

На ще одній дільниці у Москві жінка підпалила кабінку для голосування. Попри інцидент, голосування на дільниці продовжено.

Повідомляється, що після інцидентів у Москві посилили безпеку, аби запобігти подальшим інцидентам виливання зеленки в урни.

Зазначається, що затримані за псування бюлетенів не знали про те, що за це є кримінальне покарання, яке передбачає до 5-ти років позбавлення волі.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.