На ТОТ України росіяни продовжують спроби змусити українців взяти участь у виборах РФ – ГУР

Джерело: ГУР МОУ

На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники продовжують спроби змусити українців взяти участь у так званому “голосуванні” за президента РФ.

Для цього росіяни використовують основні методи – залякування, підкуп, тиск.

За інформацією української розвідки, у тимчасово окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей представники російської окупаційної влади у супроводі озброєних військових та співробітників ФСБ РФ обходять домівки українських громадян аби роз’яснити їм “за кого потрібно голосувати”.

При цьому окупанти наголошують, що можуть “намалювати” своєму диктаторові і понад двісті відсотків підтримки, а результат “виборів Путіна” буде незмінний. Разом із тим, загарбники дають поневоленим мешканцям зрозуміти, що відмова підтримати Путіна буде свідчити про їхню антиросійську позицію.

У розвідці зазначили, що очевидно, що страх перед “нелояльними” до окупаційної влади українцями, які можуть, на їх погляд, дестабілізувати ситуацію під час “виборів” в окупантів чималий.

Через це на Херсонщині на початку березня вони влаштували фільтраційні заходи, під час яких затримували “неблагонадійних” українців. Основний критерій для цього – відсутність паспорта громадянина РФ.

Під тиском “виборчого” фарсу продовжують перебувати українські підприємці та освітяни на поневолених землях. Одним у разі відмови “підтримати” Путіна, окупанти погрожують позбавити права займатися підприємництвом. Інших – залякують звільненням.

До пенсіонерів на ТОТ у кремлівських агентів інший “агітаційний підхід” – їх намагаються змусити “проголосувати” підкупом та обманом про “краще життя” і “соціальні виплати”.

“Попри тиск та репресії з боку російських окупаційних військ, мешканці поневолених територій не бажають брати участь у незаконній легітимізації правління Путіна. Більшість людей чинять німий опір окупантам, зачиняючись у своїх домівках і намагаються усіляко перешкоджати представникам так званих “мобільних виборчих дільниць”, – підсумували у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.