«Присутні ознаки радянської епохи»: у Казахстані хочуть змінити герб

Джерело: пресслужба президента Республіки Казахстан

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив про необхідність змінити герб країни. Він зауважив, що у чинному державному символі є “ознаки радянської символіки”.

Про державні символи Казахстану Токаєв говорив під час третього засідання Національного курултаю в місті Атирау.

Він зауважив, що небесно-голубий колір прапору Казахстану “стилістично ідеальний” і відображає унікальність країни.

Ідеальним Токаєв також вважає і гімн Казахстану. Водночас щодо герба у нього є питання.

“Що ж до державного герба, вважаю за доцільне взяти до уваги резонні доводи професіоналів і небайдужих громадян, зокрема молоді, про те, що герб Казахстану надто складний для сприйняття, в ньому присутня еклектика й ознаки радянської епохи”, – зазначив він.

Він додав: якщо буде загальна згода на зміну герба, можна створити комісію, яка розгляне всі аспекти та проведе загальні дискусії, а опісля – провести конкурс на створення нового ескізу герба.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.