Юрій Ігнат більше не перебуватиме на посаді речника Повітряних Сил

Джерело: Микола Олещук/Telegram

16 березня командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив про те, що Юрій Ігната більше не перебуватиме на посаді начальника служби зв’язків з громадськістю. Полковник залишиться у складі Повітряних силах.

Олещук висловив вдячність Ігнату за “величезний обсяг роботи та результат боротьби з ворогом на інформаційному фронті”. Додавши, що Ігнат працюватиме “не менш успішно на іншому напрямку”.

З моменту повномасштабного вторгнення, я особисто дякував цій людині усього двічі на рік – на День народження та професійне свято. За що? За величезний обсяг роботи. А головне – результат боротьби з ворогом на інформаційному фронті! Як в Україні, так і за кордоном… за що і отримав заслужену державну нагороду від Президента України, — зазначив командувач Повітряних сил.

Наразі Юрій Ігнат не коментував інформацію про своє звільнення.

  • Речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат написав у Facebook, що нардепка Мар’яна Безугла “якимось дивом” потрапила до переліку його друзів, і він її видалив після дискредитації нею Валерія Залужного. У відповідь нардепка звинуватила речника, що він “вскрив кабінетну культуру всередині ЗСУ”.
  • Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав українських захисників на східній ділянці фронту та повідомив про деякі кадрові рішення.
  • Нещодавно президент Володимир Зеленський анонсував “зміну цілого напрямку керівництва країни”. І вже декілька днів поспіль глава держави погоджує кадрові зміни у ЗСУ, підписуючи відповідні укази про звільнення та призначення українських генералів на ключові посади у війську.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…