Дмитро Лиховій пішов з посади речника ОСУВ «Таврія»

Джерело: Дмитро Лиховій/Facebook

З посади речника оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” пішов Дмитро Лиховій. Він повідомив про це на сторінці у Facebook.

З учорашнього дня я вже не начальник відділу зв’язків з громадськістю і не речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія”, де обстановка так само важка, але контрольована – завдяки зусиллям кожного солдата й офіцера, який тягне цю пекельну фронтову лямку, — наголосив Лиховій.

Він висловив вдячність кожному з армійців, командувачу, начальнику УЗГ, та “багатьом хорошим людям у командуванні, які йшли назустріч і сприяли”.

Лиховій наголосив, що це була дуже відповідальна і виснажлива робота без вихідних, де майже немає часу на сон.

Згодом він додав, що “маніпулятори і зрадолюби примудрилися подати пост у контексті якихось утисків і чисток у Збройних силах, прив’язавши до інших кадрових рішень”. Водночас запевни, що для “конспірологія тут немає жодних підстав”.

Річ у тому, що в ОСУВ “Таврія” я був у відрядженні. Не на постійній штатній посаді, а тимчасово. Про свою роботу чув лише схвальні відгуки від керівництва на всіх рівнях. Відрядження закінчилося. Я й надалі офіцер Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, речник Генштабу ЗСУ. Прилітати сюди якусь політику – вибачте, це просто тупе шкідництво.

Зауважимо, 16 березня командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив про те, що Юрій Ігната більше не перебуватиме на посаді начальника служби зв’язків з громадськістю. Полковник залишиться у складі Повітряних силах.

  • Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав українських захисників на східній ділянці фронту та повідомив про деякі кадрові рішення.
  • Нещодавно президент Володимир Зеленський анонсував “зміну цілого напрямку керівництва країни”. І вже декілька днів поспіль глава держави погоджує кадрові зміни у ЗСУ, підписуючи відповідні укази про звільнення та призначення українських генералів на ключові посади у війську.
  • 7 березня президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду надзвичайного і повноважного посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.