Помер американський альпініст та режисер фільму про сходження на Еверест Девід Брішірс

Джерело: Associated Press

У віці 68 років помер альпініст та письменник Девід Брішірс, який був співрежисером і співпродюсером документального фільму IMAX 1998 року про сходження на Еверест.

За словами його бізнес-менеджерки Еллен Голбрансон, Брішірса знайшли бездиханним у його будинку в Марблхеді, штат Массачусетс. Вона розповіла, що смерть настала з природних причин, але “точна причина смерті нині залишається невідомою”.

Довідка. Брішірс п’ять разів піднімався на Еверест, а у 1996 році навіть з камерою IMAX.

У 1983 році альпініст вперше передав фотографії з вершини Евересту в прямому ефірі, а в 1985 році він став першим громадянином США, який двічі піднявся на вершину Евересту.

Брішірс разом зі своєю командою знімали документальний фільм про Еверест, коли 10 травня 1996 року на гору обрушилася хуртовина, яка забрала життя вісьмох альпіністів. Він і його команда припинили зйомки, щоб допомогти альпіністам.

Елеанор Браун завантажила на вебсайт ескорт-послуг інтимні фото жінки, яка колись була коханкою її батька. Вона також опублікувала її номер телефону, після чого жінці почали телефонувати невідомі чоловіки.

На клопотання прокурорів Святошинської прокуратури 41-річному киянину, підозрюваному у вбивстві пенсіонера на автозаправці, обрано запобіжний захід — утримання під вартою до 16 листопада 2024 року.

В Одесі знесуть пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну. Про це заявив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер в інтерв’ю на YouTube-каналі “Міста сили”. 

Бразилія оштрафувала компанії Ілона Маска на п’ять мільйонів реалів ($920 000) після того, як деякі користувачі змогли на короткий час отримати доступ до соціальної мережі X, попри заборону.

Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) РНБО заборонив встановлювати та використовувати месенджер телеграм на службових пристроях державних службовців, військовослужбовців, працівників сектору безпеки та оборони, а також підприємств-операторів критичної інфраструктури.