Фахівці ГУР та активісти групи «BO Team» здійснили кібератаки на російські об’єкти

Джерело: ГУР МОУ

В українській розвідці повідомили деталі нових кібератак на російські об’єкти.

Кібератаки здійснювали фахівці ГУР та активісти групи “BO Team”. Спільно фахівці атакували державні та приватні структури РФ, які сплачують податки та фінансують війну проти України.

Протягом тижня з 11 по 18 березня:

  • атаковано ресурси ПАТ “Ростелеком” – виведено з ладу комунікаційне обладнання Забайкальського та Красноярського краю РФ;
  • отримано доступ до системи електронного документообігу місцевої влади Бєлгородської області, здійснено фейкові розсилки 12 тисячам місцевих посадовців;
  • атаковано та виведено з ладу комунікаційне обладнання ТОВ “Белзнак”;
  • атаковано та знищено інформаційні ресурси муніципальної бюджетної установи Старооскольського міського багатогалузевого виробничого об’єднання комунального господарства;
  • атаковано та знищено інфраструктуру ЗАТ “Томмолоко”
  • захоплено та знищено серверну інфраструктуру разом з резервними копіями хостинг-провайдера “1Gb.ru” та десятків тисяч вебсайтів, які він обслуговував;
  • виведено з ладу понад 40 мережевих пристроїв Mikrotik у центрі управління міським автоелектротранспортом у Новосибірську.

У розвідці наголосили, що завдані збитки можуть обчислюватись сотнями тисяч доларів.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.