ВМФ РФ скоротив свої операції у східній частині Чорного моря – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

Через атаки України на російські кораблі, ВМФ РФ, імовірно, обмежив свої операції у східній частині Чорного моря.

Фахівці зауважили, що після низки успішних морських атак України, глава міноборони РФ Сергій Шойгу 17 березня відвідав командний пункт Чорноморського флоту РФ на ТО Криму.

Там Шойгу отримав нові дані щодо українських операцій та обговорив дії ВМФ РФ. У міноборони повідомили, що Шойгу оголосив про нові заходи для підрозділів ЧФ РФ, аби знизити загрозу з боку українських БпЛА.

Особливу увагу прикуто до щоденних навчань з метою швидко відбивати атаки БпЛА на судна і вдень, і вночі.

Шойгу також віддав наказ забезпечити певні об’єкти додатковим крупнокаліберним озброєнням для посилення захисту.

“ВМФ РФ, наймовірніше, обмежив свої операції у східній частині Чорного моря, оскільки його втрати збільшуються, а сприйняття загроз зростає. Оскільки Україна продовжує шукати можливості для ударів на відстані, міноборони РФ посилює зусилля для збереження свого флоту у Чорному морі”, – резюмували фахівці.

  • У британській розвідці повідомили, що, ймовірно, після значних втрат кораблів Кремль змінив командувача ВМФ РФ: замість адмірала Миколи Євменова пост міг обійняти командувач північним флотом адмірал Олександр Мойсеєв.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.