За добу ворог здійснив вісім обстрілів населених пунктів Донеччини

Джерело: голова Донецької ОВА Вадим Філашкін

Станом на ранок 26 березня всього за добу російські загарбники вісім разів обстріляли населені пункти Донецької області, внаслідок чого одна людина дістала поранення.

Покровський район: у Мар’їнській громаді обстріляні Красногорівка, Костянтинівка і Максимільянівка. Двічі під вогонь потрапило Курахове. У Селидовому ракетою пошкоджено адмінбудівлю. У Новогродівці поранено людину, зруйновано адмінбудівлю і нежитлове приміщення, пошкоджено два будинки і два нежитлові приміщення; також пошкоджено приватні будинки у Мемрику. 

Краматорський район: у Лиманській громаді пошкоджено 10 будинків: вісім у Тернах і два у Зарічному. У Костянтинівській громаді пошкоджені дві господарські будівлі у Віролюбівці.

Бахмутський район: у Часовоярській громаді пошкоджені п’ять приватних будинків. 

З лінії фронту евакуйовано 561 особу, у тому числі 53 дитини.

  • В Україні триває 762-га доба повномасштабної війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбитими та пораненими) становлять понад 438 тисяч осіб.
  • Протягом минулої доби відбулося 57 бойових зіткнень. Загалом, протягом минулої доби ворог завдав 4 ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 106 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

У Центрі національного спротиву повідомили, що ворог посилює заходи з поширення дезінформації серед місцевого населення на тимчасово окупованих територіях. 

Станом на 22:30 19 травня ситуація на фронті залишається напруженою, однак контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання росіянами планів наступу.

Минулої ночі Сили оборони, ймовірно, атакували безпілотниками військове летовище в Краснодарському краї РФ, поінформували джерела.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава відкрита для розміщення ядерної зброї, однак, зауважив, що рішень ще немає.

Глава Великої Британії Грант Шаппс закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus та дозволити завдавати ударів по тимчасово окупованому Криму.