Литва закликала ЄС обмежити імпорт харчових продуктів з РФ і Білорусі

Джерело: Delfi

Заступник міністра сільського господарства Литви Вітаутас Абукаускас закликав Європейську комісію вжити суворіших заходів щодо обмеження імпорту продуктів харчування російського та білоруського походження.

Заступник міністра сільського господарства зазначив, що Литва вже посилила контроль за зерном, що імпортується з Росії та інших країн високого ризику. Відтак, перевіряється кожен вагон або транспортний засіб, що ввозить продукцію, як зерно, призначене для литовського ринку, так і зерно, що експортується через Клайпедський порт.

Також посадовець додав, що необхідно діяти спільно, тому що рішення окремих країн ЄС щодо обмеження імпорту не дадуть бажаного результату, оскільки імпорт харчових продуктів, зокрема зерна, вільно доступний в інші країни ЄС.

Заступник міністра також привітав пропозицію Єврокомісії підвищити мита, що застосовуватимуться до зерна, насіння олійних культур і продуктів із них, які імпортуються з Росії та Білорусі, але водночас наголосив, що масштаб проблеми – набагато більший.

Нагадаємо, що 20 березня міністри сільського господарства Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Чехії звернулися до Європейської комісії із закликом заборонити імпорт зерна з Росії та Білорусі до Євросоюзу.

Міністри, які підписали звернення, наголосили, що Росія використовує доходи від експорту зерна до ЄС для фінансування повномасштабної війни проти України.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе.