У Пакистані суд зупинив вирок у справі про хабарництво експрем’єру Хану та його дружині

Джерело: AP

Апеляційний суд Пакистану зупинив дію 14-річного тюремного ув’язнення для експрем’єр-міністра Імрана Хана та його дружини у справі про корупцію, але подружжя залишиться під вартою, оскільки їх вже засуджено за іншими звинуваченнями.

За словами Зульфікара Бухарі, речника партії Хана “Пакистан Техрік-е-Інсаф”, Високий суд Ісламабада виніс рішення зупинити вирок Хану і його дружині Бушрі Бібі після того, як заслухав апеляцію їхнього адвоката.

Суд постановив звільнити подружжя під заставу, але за законами країни Хан і його дружина не будуть звільнені, оскільки Бібі відбуває термін ув’язнення в іншій справі, а Хана визнано винним і засуджено у кількох справах.

Адвокат подружжя Алі Зафар заявив під час судового засідання, що Хан і його дружина не отримали права на справедливий судовий розгляд. Він стверджує, що Хан став “політичною жертвою”, а подружжя не причетне до жодних правопорушень.

Суд продовжить слухання справи пізніше цього місяця.

Як розповіли у виданні, Хан був усунутий від влади в результаті вотуму недовіри у квітні 2022 року. Нині проти експрем’єра порушено понад 170 судових справ.

Раніше суд Пакистану засудив Хана та одного з його партійних заступників Шах Махмуда Куреші до 10 років позбавлення волі за розголошення державної таємниці.

Через день суд виніс Хану новий вирок: 14 років за корупцію.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.