Прем’єр-міністр заявив, що у квітні відбудеться нова хвиля перевірок ВЛК

Джерело: заява прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля під час засідання уряду.

Україна планує значно поліпшити процес проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) за допомогою цифровізації та спрощення бюрократичних процедур. Крім того, триває процес перевірок роботи комісій з боку відповідного міністерства.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що одним з аспектів цього процесу є максимальна зручність для військовослужбовців. Нині проводяться перевірки комісій з боку відповідного міністерства для забезпечення високого рівня якості проведення медичних експертиз.

За словами прем’єр-міністра, вже перевірено понад 53 тисячі медико-експертних справ. Виявлені порушення фіксуються, а надані рекомендації будуть враховані у подальших діях. Такі перевірки стануть регулярними, і у квітні розпочнеться нова хвиля перевірок.

Ці заходи спрямовані на покращення процесу проведення ВЛК та забезпечення високого стандарту медичних експертиз для військовослужбовців.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.