У передмісті Києва гей-пару побили їхні сусіди: поліція не затримала нападників

Джерело: правозахисна організація ЛГБТ-центр “Наш світ

24 березня у передмісті Києва побили гей-пару. Інцидент стався в одному з житлових комплексів, а нападники – сусіди потерпілих. Правоохоронці, які приїхали на виклик, порушників не затримали.

Унаслідок побиття двоє чоловіків зазнали серйозних травм. В одного закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана лівої брови та параорбітальна гематома. В іншого потерпілого закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку та перелом кісток носа. Зараз обидва проходять лікування.

За даними правозахисної групи, побиття було настільки жорстоким, що поліціянтам, які прибули на виклик, довелось застосувати спецзасоби, аби стримати нападницю.

“Втім, нікого із порушників затримано не було, а кримінальне провадження, незважаючи на подану потерпілими заяву, досі не відкрите, хоча відомості про правопорушення мають бути внесені до Реєстру упродовж доби”, – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що це вже не перший напад сусідів на гей-пару. Конфлікт триває вже більш як півтора року. На початку конфлікту сусіди писали образливі написи на дверях гей-пари. Потерпілі раніше звертались до правоохоронців, однак не хотіли афішувати, що причиною нападів є гомофобний мотив.

Після попередніх заяв порушники відбулись невеликим штрафом і не припинили нападів на пару.

  • 16 березня у мережі поширили відео, як група чоловіків напала на хлопця через його толерантне ставлення до ЛГБТ-спільноти. У патрульній поліції заявили, що нині вони шукають зловмисників.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.